2018 m. kovo 7 d., trečiadienis

          Vaizdo rezultatas pagal užklausą „aukštaitijos vaizdai“ 



   „Bokštas“ į dangų    

       Senų senovėje, kai Žemėje dar gyveno bauginantys, pavojingi žvėrys ir siaubūnai, į Lietuvos teritoriją atsikraustė sena žmonių gentis.
Tuo metu Lietuva buvo lyg plynas, tiesus laukas. Visur, kur žvilgtelsi, driekėsi lygumos, tik vienoje pusėje išdidžiai stovėjo milžiniškas kalnas, skrodžiantis debesis danguje. Žmonės bijoję lipti į šį kalną. Gal ten gyvena milžinai, arba dar žiauresni žvėrys nei Žemėje? Būtų ir nelipę, tačiau praėjus keliems metams baigėsi maistas ir vanduo. Joks gyvūnas ir upelis neatklysdavo į šią žemę. Vienintelė likusi viltis buvo užkopti iki tų debesų.
Vedami noro išlikti, 100-ą dienų ir naktų jie lipo į kalną. Daugelis žuvo: vieni nukrito, kiti neištvėrė alkio ar troškulio. Tačiau galiausiai genčiai užsikorus ant kalno, jie išvydo tai, ko jų nuoilsio kupinos širdys troško: sraunų upelį, gūdų mišką bei įvairiausių gyvūnų ir paukščių. Šimtus metų jie čia gyveno linksmai ir laimingai, tačiau nesustabdomasis laikas lėmė, jogei kalnas ėmė žemėti. Greit nukrito po debesimis, dar po kelių šimtų metų buvo galima įžiūrėti apačioje užaugusius naujus miškus ir girias, o galiausiai, kai kalnas visiškai susmego į žemę, gentis pamatė, jog Lietuvoje jau buvo apsigyvenę kiti žmonės.
 Karaliui Mindaugui suvienijus Lietuvą, žmonės šią vietą pavadino Aukštaitija, mums visiems primindami apie čia stovėjusi „bokštą“ į dangų.  
Mano Mama dažnai sako: Nesvarbu kur gyvensite ateityje, visad prisiminkite ir gerbkite savo Tėvynę, nes ji yra jūsų namai". Todėl, Lietuva, mano Tėvyne, prižadu: niekados niekados Tavęs nepamiršiu, nes Tave be krašto myliu.
Vaizdo rezultatas pagal užklausą „aukštaitijos vaizdai“
Vaizdo rezultatas pagal užklausą „aukštaitijos vaizdai“ 
                           Ąžuolas Šiukščius, 7b